Time Timer fra Legebyen: Et visuelt ur hjælper børn med at forstå tiden

Det der med tid kan godt være rigtig svært at forstå når man er helt lille. "Du må se fjernsyn i 30 minutter.", "Vi spiser aftensmad om et kvarter." Det er ikke sikkert, at dit barn forstår disse beskeder, fordi konceptet af tid ikke er noget, som de har lært endnu. 

Derfor kan du lære dem på vej med at lærer klokken med en Time Timer fra Legebyen. En Timer Timer er et visuelt ur, som viser, hvor lang tid der er gået. Dette vises ved hjælp af en stor rød skive, som bliver mindre i takt med at tiden går. 

En Time Timer giver dit barn tryghed

Når man ikke har styr på tiden, så kan man godt blive forvirret og utryg. Børn kan godt lide faste og trygge rammer. Hvis ikke man forstår, hvor lang tid man har til at spise morgenmad, når mor siger: "Vi kører om 10 minutter." Så kan man som barn godt blive stresset.

Hjælp dit barn med at forstå tiden ved at indstille din Time Timer, så de tydeligt kan se, hvordan minutterne går. Det gør en kæmpe forskel for dit barns tryghed, når de kan se, at tiden fysisk tælles ned. 

Til hjemmet og i skolen

En Time Timer er ikke kun nyttig derhjemme, men også i skolen eller dagsinstitutioner. 

Lad dit barn tage deres Time Timer med i skole, hvor de enten selv, eller med hjælp fra deres lærer, kan indstille uret, når der skal sættes en tidsramme. Det gør tidsrammen meget mere håndgribelig og overskueligt for dit barn, når de er i gang med en aktivitet. 

Hvis man for eksempel skal sidde og læse i et kvarter, så kan det være rart at visualisere på ens Time Timer, hvor langt et kvarter egentlig er.

Børn med kognitive vanskeligheder

En Time Timer har vist sig at være et rigtig effektivt hjælpemiddel til børn med kognitive vanskeligheder som for eksempel ADHD, Asperger eller autisme. Uret er med til at mindske stress og give en bedre tidsfornemmelse, hvilket er utrolig vigtigt for børn med særlige behov. 

Indstil den røde skive, som forsvinder i takt med tiden, så barnet visuelt kan se, hvornår en given aktivitet skal til at slutte. 

En Time Timer laver ikke klikkelyde, når viseren bevæger sig, da nogle børn finder det forstyrrende. Dog er det muligt at indstille en alarm på uret, som ringer, når tiden er gået.