LAN kablet - En kort introduktion

Et LAN kabel også kaldt for patchkabel og netværkskabel benyttes i de fleste hjem. Her kan du læse om flere typer af LAN kabler.

Der er forskellige former for LAN kabler

Det er ikke lige meget, hvilket LAN kabel du vælger. De fleste er slet ikke klar over, hvor stor forskel der er på LAN kabler. En af grundene til dette er, at langt de fleste LAN kabler godt kan bruges til det individuelle hjemmenetværk. Når man har med et større netværk at gøre, så skal man overveje afskærmede og dobbeltafskærmede LAN kabler. Netværkskabler er typisk inddelt i nogle kategorier som f.eks. Cat 5 og Cat 7. Disse kategorier siger bl.a. noget om, hvor hurtigt et signal dit LAN kabel kan trække. Nogle af de gamle netværkskabler kan ikke så godt trække moderne fiberhastigheder. En kæde vil altid være lige så stærk som det svageste led. Hvis dit LAN kabel ikke kan trække hastigheden, vil du selvfølgelig også opleve en langsommere oplevelse med at internet-browse, streame etc. på din PC.

Det bedste sted at købe et LAN kabel

Det er ikke kun afskærmning og internethastighed, man skal overveje. Når man køber et netværkskabel, er en af de vigtigste ting naturligvis længden. En generel anbefaling er at bestille et LAN kabel, som er en lille smule for langt. Det er en stor fordel at handle hos større butikker, som har rigtig mange længder og ikke kun de populære. Man vil ofte opleve bedre priser og et større udvalg ved at vælge en af de førende kabelforhandlere på det danske marked. Hvis du vil have en anbefaling, så følg linket i starten af denne artikel. Den går lidt i dybden med netværksudvalget hos en af DK’s førende i branchen. Selve farven behøver måske ikke at være hvid? Du kan købe LAN kabler i så godt som alle farver, hvis du shopper det rette sted.

Du er forhåbentligt blevet lidt klogere på patchkabler og netværkskabler, så du ender med det rette i indkøbskurven næste gang, det bliver relevant.