Skip to content

Glæd jer til Fastelavn 2017 – Del 1

Gør fastelavn til noget særligt med idol udklædninger. Der går ikke længe inden kalenderen skriver februar måned og fastelavn. Fastelavn er en dag som for de fleste børn er noget helt særligt, der ses frem til længe, og planlægges i flere uger forinden.

At det skal planlægges længe inden, forstås let, da der for de små poder er mange overvejelser der skal gøres, omkring hvilket kostume der skal vælges netop i år. På denne ene dag om året, har hvert enkelt barn i Danmark – stor som lille – nemlig mulighed for at skifte karakter, og blive til en helt anden.

Den lidt generte dreng kan blive en kæk Super Mario for en dag, mens fodboldpigen kan indtage rollen som den yndefulde prinsesse.

Det eneste der sætter en stopper for legen, er fantasien, for med det brede udvalg af kostumer, der finde på markedet, er der rig mulighed for at blive sit store idol for en dag – helt ned til mindste detalje.

Lad dit barn udleve drømmen, og blive sit idol for en dag

I min barndom var det sejeste, at klæde sig ud som Superman eller Pippi Langstrømpe til fastelavn. De to seje karaktere var dengang store idoler for mange børn i Danmark, og det var derfor også ofte dem, der blev revet ned fra hylderne, når der skulle vælges kostumer til den store begivenhed, fastelavn må anses at være, for børnene. Dét at klæde sig ud som Pippi Langstrømpe, gav mig en helt bestemt følelse: pludselig var jeg ikke længere stille, genert og slap, men i stedet verdens sejeste pige, der kunne klare alt – også opgave at blive kattekonge. Udklædningen gav mig altså oplevelsen af, at jeg kunne være en anden for en dag, og jeg kunne helt selv bestemme, hvem jeg ville være.

Den samme mulighed foreligger også de danske børn i dag, når der skal vælges kostumer til fastelavn. Fastelavn er nemlig også den dag i dag, en unik mulighed for at spille en anden karakter, og øge selvtilliden lidt. På denne ene dag om året, kan ethvert barn iklæde sig selv samme beklædningsgenstande, som deres største idoler render rundt i, i diverse film og tegneserier. Ligesom kostumeforhandlerne den gang jeg var barn, havde sørget for, at der var rig mulighed for, at vi kunne blive klædt ud som netop dén karakter vi allerhelst ville, har de også gjort det i dag.

Hvad end det er Superman, Snevide, Robin Hood eller Elsa fra Frost, der gør dit barn helt ekstatisk, vil der med garanti hænge netop sådan et kostume hos din lokale forhandler, der vil gøre dit barns drømme til virkelighed. Den eneste forskel der er sket, fra den gang jeg var barn, og til den dag i dag, er blot, at kostumerne er blevet meget mere detaljerede og virkelighedstro. På den måde får dit barn en helt speciel oplevelse til fastelavn, idet han eller hun i overbevisende forstand kan indtage rolle som sit største idol, og udleve drømmen.

Published inLivsstil