Skip to content

Fordelene ved at bruge en motionscykel dagligt

Ved at bruge en motionscykel derhjemme til, at træne i dit eget hjem, behøver du ikke besøge et motionscenter for, at holde en god form. Når du dyrker regelmæssig motion styrker du dit immunforsvar og styrer let din vægt! Det er forebyggende og beskytter mod hjerte-kar sygdomme samt gør din krop stærk og modstandsdygtig overfor andre sygdomme.

Selvom du er nybegynder indenfor motion og fitness er det let, at starte med træning på motionscykler. Kondicykler er enkle, at bruge, og du behøver ikke vejledning fra professionelle for, at komme i gang med din træning. Der er masser af fordele, som du kan høste ved, at bruge en motionscykel. Vi opridser dem lige kort:

En motionscykel forbrænder kalorier

Hvis du er bekymret for din vægt, er det essentielt, at sætte fokus på om du forbrænder flere kalorier end du indtager. Hvis du træner bare 30 minutter om dagen på en motionscykel vil du hurtigt bemærke, at du faktisk forbrænder flere kalorier og allerede her er du i kalorieunderskud så du taber dig. Jo flere kalorier du forbrænder mens du træner på din motionscykel, jo hurtigere vil du tabe dig i vægt. En god tommelfingerregel er, at jo højere intensitet du træner ved, jo flere kalorier forbrænder du.

Find en nye motionscykel

Skånsom ved dine led

Der er mange træningsmaskiner der belaster dine led, når du bruger dem. De lægger et vist pres på ledene, hvorfor de kan være dårlige hvis du fx lider af gigt eller er overvægtig. Men når du bruger en motionscykel belaster du næsten ikke dine led, og du får alligevel en rigtig effektiv motion. Ydermere belaster du ikke dine hofter og ryg når du træner på en kondicykel.

Enkel at bruge

Selv hvis du ikke er en professionel, eller ikke har fået vejledning af en professionel, vil du opdage, at det er utroligt let, at bruge en motionscykel. Du skal vælge en cykel, der har en behagelig sadel og der tillader dig, at sidde der i mange timer, mens du træner på cyklen uden, at genere dig.

Cardio fordele

Ved at bruge en motionscykel styrker du især dit kardiovaskulære system. Ved regelmæssig motion kan du kontrollere et evt. Højt blodtryk, forebygge hjerteanfald og regulere dit blodsukker. Ydermere hjælper en motionscykel dig med, at styrke din udholdenhed hvorfor du vil føle, at dine dage vil være lettere, at komme igennem. Hvis du blot motionerer en halv time hver dag kan du mærke forskellen på din egen krop indenfor få uger.

Published inMotionscykler og Træningsudstyr